Man-Fre 9-17 (Lør 10-14*)

Opgradering af PC - Gamer

Der kan være flere gode grunde til at investere i en opgradering af din PC.
Den mest naturlige årsag er at gøre computeren hurtigere, og forkorte opstartstiden for både operativsystemet og for programmer.
En anden årsag kan være at du ønsker at anvende computeren til spil eller mere grafisk krævende opgaver. Vi rådgiver med glæde, hvis du har planer om at opgradere din PC. Vi har flere eksperter inden for spil, som kan rådgive om hvad der er af muligheder for opgraderinger hvis du skal anvende computeren til gaming.
Nedenfor beskriver vi de fire mest anvendte opgraderinger, og hvad opgraderingerne gavner.

Solid State Disk – SSD

Opgradering af harddisken til den nyere hurtige SSD er ved at være et absolut must. En opgradering af disken gør computeren mindst dobbelt så hurtig i opstart af operativsystemet og af programmer. Ydermere kan computeren læse markant hurtigere fra en SSD i forhold til den traditionelle mekaniske harddisk med bevægelige dele.
Udskiftning af den traditionelle harddiske til en SSD er absolut step 1, på vejen til en hurtigere og mere stabil PC.

Hvis du allerede har en ældre type SSD er der også markante forbedringer at hente. Teknologien bliver hele tiden bedre og bedre og en moderne SSD kan slet ikke sammenlignes med de ældre typer hvad angår hastighed.

Hvis du har vigtige data er det vigtigt at udføre opgraderingen, inden harddisken går helt i stykker. Hvis den først er blevet rigtig sløv, kan det være et tegn på at den snart går helt i stykker.  Er computeren først på et stadie hvor en reparation er nødvendig, kan det være svært at redde data. Bestil derfor altid opgraderingen imens computeren stadig kører!

Mand som opgradere computer

RAM opgradering

RAM har i mange år været vejen til en hurtigere computer, og det er det stadig. Mængden af RAM som computeren bør indeholde afhænger meget at formålet med computeren. Skal computeren bruges til kontoropgaver, multimediebrug eller gaming.
Nedenfor er vist den anbefalet mængde RAM i forhold til hvad computeren bruges til.

Kontorarbejde: 4-8 GB RAM
Mindre spil og video: 8-16 GB RAM
Kraftige spil og grafik: 16-32 GB RAM

Det er forholdsvis nemt at opgradere RAM i en computeren, det kræver kun at du ved hvilken RAM type bundkortet skal bruge og hvor meget RAM bundkortet og CPU understøtter.

Grafikkort

Grafikkortet er afgørende for gaming eller andre tunge grafiske udregninger som f.eks Autocad.
Grafikkortet, kan alt efter kvaliteten ændre markant på hvor mange billeder computeren, kan producere i sekundet (FPS). Hvis du f.eks har opgraderet til en 4K skærm, er det i de fleste tilfælde også nødvendigt at opgradere grafikkortet, så det kan producerer nok FPS til den høje opløsning.

Anvender du ikke computeren til gaming og grafisksarbejde har det ikke den store betydning hvilket grafikkort du har i computeren. Er du derimod interesseret i spil, kan det have meget afgørende betydning om du anvender et tidssvarende grafikkort. Der er mange nyere spil der kræver et meget kraftigt grafikkort for at kunne afvikle spillene. Grafikkortet kan meget ofte opgraderes til et kraftigere kort. Der er dog flere faktorer der er afgørende for hvilket grafikkort der kan monteres i computeren.
Blandt andet kræver det at portene i bundkortet passer til grafikkortet, og at strømforsyningen er kraftig nok til at kunne tilføre nok strøm til grafikkortet. Derfor anbefaler vi altid at du rådfører dig med en ekspert inden du beslutter dig for at foretage en opgradering.
Du kan spare mange penge og meget tid ved at lave en korrekt opgradering.

CPU / Processor

Er du den heldige ejer af en stationær PC, er det også muligt ”nemt” at opgradere processoren i computeren. Det kan give god mening, at opgradere processoren til en CPU med mange kerner, især hvis den er et par år gammel, da prisen på processoren med stor sandsynlighed er faldet markant.
Ved udskiftning af CPU´en får du en hurtigere computer, og mere regnekraft. Det kan anbefales hvis du anvender programmer der sætter store krav til regnekraften i computeren. Det kan f.eks være et tegneprogram eller tunge spil.

Vi anbefaler ikke at skifte CPU´en på en bærbar, da det enten er en umulighed, eller fordi den kan være meget svær at komme til. Endvidere er prisen på en mobil-CPU ofte noget mere bekostelig, da det ikke er en vare der bliver solgt mange af.

Send en forespørgsel på en opgradering

Hvis du vil høre nærmere om priser, leveringstid eller andet vedrørende computer opgradering skal du være meget velkommen til at kontakte os. Det kan gøres enten via telefon eller formularen nedenfor. Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 24 timer.