Man-Fre 9-17 (Lør 10-14*)
Opgradering af computer så den får mere fart

Opgradering af computer 

Der er flere gode grunde til at investere i en opgradering af din PC. Den mest oplagte fordel er, at det kan gøre computeren hurtigere og reducere opstartstiden for både operativsystemet og programmer. En anden grund kan være ønsket om at bruge computeren til spil eller andre grafisk krævende opgaver. Vi er mere end glade for at rådgive dig, hvis du overvejer at opgradere din PC, og vi har adskillige eksperter inden for gaming, som kan vejlede dig i mulighederne for PC opgraderinger, hvis du vil bruge computeren til spil.

I det følgende afsnit beskriver vi de fire mest almindelige opgraderinger og forklarer, hvordan disse opgraderinger kan forbedre din computers ydeevne.

Nederst på siden kan du finde en formular, som du kan bruge til at sende en forespørgsel 😊

Solid State Disk – SSD

At opgradere harddisken til en nyere og hurtigere SSD (Solid State Drive) er ved at blive en uundværlig nødvendighed. En sådan opgradering kan medvirke til at gøre computerens opstart af operativsystemet og programmer mindst dobbelt så hurtig. Desuden kan en computer læse data betydeligt hurtigere fra en SSD end fra en traditionel mekanisk harddisk, der indeholder bevægelige dele.

At skifte fra en traditionel harddisk til en SSD bør være det første skridt på vejen mod en hurtigere og mere stabil PC.
Selv hvis du allerede har en ældre type SSD, er der stadig markante forbedringer at opnå. Teknologien forbedres konstant, og en moderne SSD kan slet ikke sammenlignes med de ældre modeller med hensyn til hastighed.

Har du vigtige data gemt på din computer, er det essentielt at gennemføre opgraderingen, før harddisken går helt i stykker. Hvis disken allerede er blevet meget langsom, kan det være et varsel om, at den er tæt på at bryde sammen. Når computeren først er nået til et punkt, hvor reparation er nødvendig, kan det være svært, hvis ikke umuligt, at redde dataene. Det er derfor vigtigt altid at bestille opgraderingen, mens computeren stadig fungerer!

Computeren bliver opgraderet fra HDD til SSD
RAM bliver opgraderet på en Mac computer

RAM opgradering

RAM (Random Access Memory) har i mange år været nøglen til at opnå en hurtigere computer, og det gælder stadig. Mængden af RAM, som din computer bør have, afhænger i høj grad af, hvad du har tænkt dig at bruge den til, herunder kontoropgaver, multimediebrug eller gaming. Nedenfor finder du anbefalinger til, hvor meget RAM du bør have afhængigt af formålet med computeren:

– Kontorarbejde: 4-8 GB RAM
– Mindre spil og video: 8-16 GB RAM
– Kraftige spil og grafik: 16-32 GB RAM

Det er forholdsvis nemt at opgradere RAM i en computeren, det kræver kun at du ved hvilken RAM type dit bundkort skal bruge samt hvor meget RAM bundkortet og CPU understøtter.

Opgradering af grafikkort

Grafikkortet spiller en central rolle, når det kommer til gaming eller andre tungere grafiske beregninger, som f.eks. brugen af AutoCAD. Afhængig af kvaliteten, kan grafikkortet betydeligt påvirke, hvor mange billeder per sekund (FPS) computeren er i stand til at generere. For eksempel, hvis du har opgraderet til en 4K-skærm, vil det i de fleste tilfælde også være nødvendigt at opgradere grafikkortet for at sikre, at det kan producere tilstrækkeligt med FPS til den høje opløsning.

Hvis du ikke bruger computeren til gaming eller grafisk arbejde, har valget af grafikkort ikke stor betydning. Men hvis du er interesseret i spil, kan det være afgørende at have et opdateret grafikkort. Mange nyere spil kræver et kraftigt grafikkort for at kunne køre optimalt. Grafikkortet kan ofte opgraderes til en mere kraftfuld model, men der er flere faktorer, der er afgørende for, hvilket grafikkort der kan monteres i computeren. Det kræver blandt andet, at porte på bundkortet er kompatible med grafikkortet, og at strømforsyningen er stærk nok til at levere den nødvendige strøm til grafikkortet. Derfor anbefaler vi altid, at du søger råd hos en ekspert, før du beslutter dig for at opgradere.

Stationær PC grafikkort chip
En CPU som holdes i hånden, klar til at blive monteret

CPU / Processor

Hvis du er den stolte ejer af en stationær PC, har du også muligheden for relativt “nemt” at opgradere processoren (CPU’en) i computeren. Det kan være fornuftigt at opgradere til en CPU med flere kerner, især hvis din nuværende CPU er et par år gammel, da prisen på den nyere processor sandsynligvis er faldet markant i mellemtiden.

Ved at udskifte CPU’en opnår du en hurtigere computer og mere regnekraft, hvilket kan være anbefalelsesværdigt, hvis du bruger programmer, der stiller store krav til computerens regnekraft. Det kan eksempelvis være tegneprogrammer eller krævende spil.

Vi anbefaler dog ikke, at du udskifter CPU’en på en bærbar computer. Det kan enten være umuligt, eller også kan det være meget svært at få adgang til CPU’en. Desuden er prisen på en mobil CPU ofte højere, da det ikke er en vare, der sælges i store mængder.

Send en forespørgsel på en opgradering

Hvis du vil høre nærmere om priser, leveringstid eller andet vedrørende computer opgradering skal du være meget velkommen til at kontakte os. Det kan gøres enten via telefon eller formularen nedenfor. Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 24 timer.