Man-Fre 9-17 (Lør 10-14*)
Reparation af bundkort

Bundkort reparation

Reparation af bundkort er en meget kompleks opgave, som de fleste værksteder faktisk ikke har mulighed for at tilbyde.

Derfor er vi også stolte over at kunne sige at vi kan redde et bundkort i stort set alle tilfælde. Vi kan modsat mange andre værksteder gå ned og arbejde med de helt små komponenter, lave reparationer på dem eller udskifte de defekte chips. Dette gælder for alle producenter og typer - Det er altså ligegyldigt om du kalder det et bundkort, mainboard, logic board eller andet. Vi kan reparere det.

Det sker oftere og oftere at det er bundkortet som går i stykker og dette skyldes at stadig flere og flere dele komponenter integreres direkte på bundkortet. Hos de fleste reparatører af MacBook eller PC vil du altså få et meget stort tilbud på en udskiftning af bundkort / logic board, men vi kan spare dig for noget af omkostningen, ved ikke at udskifte, men at reparere.  Typisk er det omkring 50% billigere.

Men selvom der er store besparelser at hente på reparation af bundkort, er det ikke fordi det er en billig eller hurtig reparation. Det kræver en del tekniker-timer af vores dygtigste teknikere og noget avanceret udstyr at udføre de her reparationer.

Vi stiller naturligvis fuld garanti på alle bundkort / logic board reparationer, som vi ville gøre med enhver anden reparation.

Reparation af bundkort

Helt generelt synes vi også at det er mere optimalt at reparere et bundkort, i stedet for blot at udskifte. De seneste år er tekniker jobbene blevet reduceret fra reparatører, til reservedelsudskiftere. Det synes vi ikke er i orden.

Vi synes det er spild af ressourcer som kunne bruges bedre, hvis vi udskifter et helt mainboard, i stedet for blot at udskifte en mikrochip.

 

Læs mere om computer reparation

Reparation af bundkort

Tegn på bundkortet kræver reparation

Der kan være mange tegn på at bundkortet er defekt. Faktisk varierer det meget fra model til model og fra producent til producent. De håndterer nemlig alle bundkortet en smule forskelligt og inkluderer forskellige komponenter i bundkortet. Der er dog nogle fællesnævnere som er værd at nævne.

  • Der er intet liv i computeren
  • Computeren kan ikke registrere grafikkortet
  • Computeren slukker ned under opstart
  • Computeren slukker så snart den forsøger at tænde
  • Der er blot sort skærm
  • Der kommer streger på skærmen
  • Computeren bipper ved opstart og starter forfra
  • Computeren tager ikke imod strøm

Men dette er kun vejledende og overnævne fejl kan også skyldes andre ting. Derfor anbefaler vi altid at computeren indleveres til en fejlfinding, herefter vil vi give et fuldt overblik over hvad der fejler, samt give et tilbud på reparationen.