Man-Fre 9-17 (Lør 10-14*)
optimering af pc bærbar og stationær

Optimering af PC og computerens ydeevne

Er din PC blevet langsom, kan vi hjælpe dig med at øge ydeevnen betydeligt. Ved optimering af PC kan vi fjerne ubrugelige programmer, og trimme filsystemet i Windows.

Mange PC brugere oplever at deres computer bliver langsom under opstart og ved start af programmer. Der sker typisk efter 6 -12 måneder efter seneste geninstallation.

Det er langt fra altid, at det kræver en totalt geninstallation af styresystemet for at computeren kører optimalt igen. Ofte kan problemerne løses ved at lave en generel optimering af computerens ydeevne. Dermed slipper man for at tage backup af alle filer og man undgår endvidere at skulle geninstallere programmer og drivere igen, hvilket ofte kan tage flere timer.

Stop unødvendige programmer

Ved optimering af computeren, handler det om at få stoppet alle de unødvendige programmer og processor der starter op automatisk i Windows og som kører i baggrunden uden brugeren opdager det.

Programmer der kører i baggrunden, bruger unødig kapacitet og kraft, hvilket sløver computeren betydeligt.

Det er ofte programmer der sjældent eller aldrig bliver brugt, og i de fleste tilfælde bør slettes.
Eksempler på programmer der starter automatisk under Windows opstart:

 • Spotify
 • Skype
 • Garmin / TomTom updater
 • Print/Scanner programmer
 • Google Earth
 • TeamViewer
 • iTunes
 • Fjern unødvendige programmer fra PC

  Crapware gør din PC langsom

  Nogle PC producenter har den dårlige vane, at fylde computeren med alverdens mere eller mindre ubrugelig software, også kaldet ”Crapware” som ufravigeligt er installeret på computeren ved køb.

  PC producenterne bliver betalt for at indlægge programmerne på computerne, i håbet om at brugeren før eller siden vil købe programmet. Ofte er programmerne kun demo-udgaver som kræver at brugeren køber programmet for at få fuld funktionsmulighed.

  Taktikken er at programmer i tide og utide popper op og dermed forsøger at få brugeren til at købe programmet. Ud over at det sløver computeren, og er meget forstyrrende, så kan det tilmed være meget svært at fjerne, hvis man er almindelig PC bruger.

  Vi ser ofte eksempler på at helt nye computere der har op mod 10 til 15 crapware programmer installeret.

  Ved optimering af PC, fjerner vi alt crapware der ikke benyttes af kunden. Vi udfører en diskoprydning og diskfragmentering for at trimme harddiskens ydeevne.
  Efter diskoprydning og fjernelse af diverse programmer er det altid en god idé at køre en, ”checkdisk” efterfulgt af ”diskfragmentering” ”Checkdisk” og ”diskfragmentering” sørger for at filerne på disken bliver lagt i den rigtige rækkefølge, så harddisken hurtige kan læse de nødvendige filer den skal bruge for at køre computeren optimalt.

  Microsoft Windows 7, 8, 10 og 11 har et indbygget diskfragmentering program.

  Computeren bliver for varm

  Under processen ved optimering af computerens ydeevne, gennemgår vi også computerens temperatur. En stor del af årsagen til at computeren bliver langsommere kan skyldes at den bliver for varm og bruger unødig meget kraft på at nedkøle CPU´en (processoren).

  CPU´en kan blive for varm, hvis ikke computeren har de optimale forudsætninger for at komme af med varmen. Et klassisk eksempel på overophedning, sker ved at computeren bliver brugt i en dyne eller tæppe, hvorved blæserne der sidder på siden og i bunden ikke har mulighed for at komme af med den varme luft.
  Hvis computeren bliver for varm i for lange perioder, kan skaden blive omfattende og kræve en dyr reparation.

  Det kan også skyldes at der er støv i den fan der bruges til at blæse varm luft ud af computeren, og dermed kan den ikke dreje rundt og komme af med varmen. Du kan læse mere om ophedning af PC´en under afsnittet ”Rens af PC

  Vi anbefaler

  PC Service Center anbefaler at du bruger CCleaner og Revo Uninstaller til fjernelse af uønskede programmer, og til generel disk oprydning. Hold din PC ren for støv, og rens fans (ventilatorer) hver 3. til 6. måned det forlænger levetiden markant.

  Generelt om andre computer reparationer vi laver