Man-Fre 9-17 (Lør 10-14*)
Windows 11 er et styresystem

Installation af system på PC & Mac

Er din computer blevet langsom eller fungere dit system ikke? Det kræver ikke altid en reparation af computeren. Vi kan hjælpe dig med en geninstallation af dit styresystem uanset om det er til PC eller Mac. Vi kan tilbyde installationer som ekspres serviceydelse hvilket betyder at din PC kan være klar allerede efter få timer.

På alle computere er der installeret et styresystem. Det mest anvendte styresystem i 2022 er Microsoft Windows 10. Windows 11 er dog udkommet og det ser vi frem til at supportere. Der findes flere andre systemer som Windows 7 og 8, og det andet mest anvendte system i verden er Apples Mac OS styresystem.

Derfor skal du geninstallere dit OS

Der kan være flere årsager til at det er en god ide at fortage en ny installation af system på din computeren. Din computer kan være langsom eller du kan opleve at der er flere programmer der ikke fungere korrekt. Det er også muligt at computeren er ramt af en virus eller malware som kan være umulig at fjerne. I det tilfælde kan du spare tid og opnå et bedre og hurtigere resultat ved at reinstallere computeren.

Kort sagt så vil du ofte opleve en meget mere velfungerende PC efter geninstallation af styresystem.
Under en geninstallation bliver alt data fra harddisken slettet. Det vil derfor være en god idé at lave en backup af den ønskede data inden en geninstallation.
Vi kan naturligvis hjælpe dig med at tage en backup inden installation af system på din computer.

optimering af pc bærbar og stationær

Backup af filer og dokumenter

Der er flere metoder hvorpå der kan tages backup af en computer. Den mest anvendte er ved brug af en ekstern USB harddisk. Der er også flere der bruger en online tjeneste som eksempelvis Dropbox.
En backup kan bestå af: billeder, dokumenter, musik mails og kontakter eller i princip hele harddisken.

Efter en geninstallation kan man nemt overfører den gamle data til mapperne på den nye installation. Dermed ligger dataen præcis der hvor den lå før geninstallationen.
Du kan læse mere om backup og sikkerhedskopiering her.

Installation af programmer

På en Windows PC er det IKKE muligt at tage backup af installerede programmer som eksempelvis Microsoft Office, Skype, Adobe Reader, Kaspersky, Java, Dropbox m.fl.
Derimod er det muligt på en Mac, at tage backup af hele opsætningen på Mac´en. Det er langt mere smart og en funktion man godt kunne tænkte sig Microsoft havde gjort mere for at implementere.

Men fortvivl ikke, PC Service Center hjælper dig gerne med at installere dine programmer igen.
Det gælder også mailopsætning som er et problem vi ofte oplever kunderne har udfordringer med. Det at opsætte email-konti i blandt andet Outlook eller Mail, kan give de fleste kunder problemer.
Derfor er vi behjælpelig med at opsætte dit email-program igen, så du igen kan modtage og sende emails.

Installation af drivere

Til de fleste computere følger der en driver CD / DVD med til computeren. Denne indeholder alle de nødvendige driver eller filer til at styre computerens netkort, skærmkort, tastaturfunktioner og evt. webcam. Hvis du ikke har adgang til alle drivers kan PC Service Center altid hjælpe dig med at få installeret de rigtige driver igen. Det er meget vigtigt at alle drivere er installaeret korrekt da det ellers kan bevirke at computeren eller dele af den ikke fungere korrekt.

Genskabelse af slettet data

Skulle uheldet være ude, og er du kommet til at lave en geninstallation uden at tage backup af din vigtige data, kan PC Service Center i de fleste tilfælde hjælpe dig med at genskabe din data. Læs mere om genskabelse af slettet data her.