Man-Fre 9-17 (Lør 10-14*)
vand bliver spildt i MacBook som kræver en reparation

Har du spildt væske i din Macbook?

Har du været så uheldig at have spildt noget i din macbook, så er der heldigvis rigtig gode muligheder for at afhjælpe problemet.

Vi ser ofte skader i forbindelser med at der er spildt vand, sodavand, vin eller andet væske ned i tastaturet. I de fleste tilfælde kan vi faktisk redde computeren, så den fungerer fejlfrit igen.

Hvis du har spildt i din Macbook skal du straks gøre følgende:

  • Fjern strømstikket fra din Macbook
  • Tør alt væske af din Macbook, så der kun er det indeni tilbage.
  • Vend macbook'en på hoved med et viskestykke mellem tastatur og skærm
  • Indlever computeren til PC Service Centers værksted så hurtigt som muligt

Forsøg aldrig at tænde din Macbook, når den har fået væske. Du kan få computeren til at kortslutte og ødelægge den.

Hvad kan PC Service Center gøre?

Vi skiller din macbook ad og afmontere delene, for at rense det spildte væske op.

Herefter renser vi indtørret væske af med isopropyl alkohol. Hvis det er en slem væskeskade, eller at det har været en væske med sukker i, bliver det en større udfordring. Her vil vores mac specialister ofte kunne redde computeren via ultralyd eller mikrolodning.

Det kan være nødvendigt at skifte tastaturet, hvis væsken er spildt ned igennem tastaturet og har der var sukker i væsken.
Tastaturet bliver enten skiftet fordi nogle taster svigter efter at have fået væske, eller fordi tasterne sidder fast på grund af sukkeret.

Generelt er det mere skadeligt for din macbook hvis væsken indeholder sukker, da det får logicboardet til at oxidere. Der opstår korrosion hvis sukkervæsken ikke fjernes straks. Billedet viser en MacBook Pro der har fået væske indeholdende sukker. Endnu en god grund til ikke at bruge sukker i din the eller kaffe 🙂

Læs mere om processen ifbm Mac reparation her