Man-Fre 9-17 (Lør 10-14*)

Dårligt MacBook batteri: Sådan tjekker du om det skal skiftes

Macbook lader fordi den har et dårligt batteri

Hvis du har haft din MacBook i flere år, har du nok bemærket at batteriet er begyndt at holde dårligt strøm. Batteriet har en begrænset levetid, da det er en slid del som slides ned over tid. Tilstanden på batteriet forværres gradvist, så du bemærker det muligvis ikke med det samme. Efter nogle år er tilstanden ofte blevet forværret så meget, at et batteriskift er nødvendigt.

I denne guide gennemgår vi hvordan vi kan tjekke efter de abenlyse indikatorer på at batteriet skal skiftes. Hvis du efterfølgende fortsat er i tvivl, kan vi hjælpe dig med at tjekke batteriet.

Hvis du kommer frem til at batteriet skal skiftes, kan du læse mere om vores MacBook batteriskift her.

Tjek batteristatus i menuen

Det letteste og det mest åbenlyse er at tjekke batteristatus ved at trykke på batteriet i menubjælken.

Batteri i menubjælke

Apple har indbygget en funktion som holder øje med batteriet og kan indikere om batteriet skal skiftes eller ej. Hvis du trykker på batteriet og derefter trykker på teksten “batteri” nederst, så åbner et popup hvor du nederst kan trykke på “Batteritilstand”.  Hvis der står Batteritilstand: Normal – Så er alt umiddelbart fint her. Der findes dog også et par andre statusser som alle indikere at batteriet skal tjekkes nærmere, herunder:

  • Batteri til service
  • Udskift nu
  • Eftersyn anbefales

Får du en af disse bør du ikke tjekke nærmere, men blot indlevere din MacBook til reparation.

Tjek hvor mange ladninger dit batteri har haft

Hvis du har batteristatus: normal, men fortsat synes at dit batteri holder dårligt, kan du med fordel tjekker hvor mange ladecyklusser dit batteri har haft. Det varierer lidt fra model til model, hvor mange opladninger det kan klare. Apple siger selv mellem 800 og 1.200, hvor erfaring siger os at det ofte allerede er ved 500 opladninger at batteriet begynder at miste meget kapacitet.

Du kan kontrollere hvor mange cyklusser batteriet har kørt ved at gøre følgende:

  • Klik på Apple logoet i øverste venstre hjørne
  • Klik på “Om denne Mac”
  • Klik på “Systemrapport”
  • Tryk på “strøm” i venstre side
  • Tjek tallet som står i “Antal cykler”

Overstiger dette tal 500, er vores erfaring altså at du vil kunne opnå en langt bedre batterilevetid ved at bestille en udskiftning. Men vi anbefaler naturligvis altid at din Mac diagnosticeres professionelt først. Der kan nemlig være andre fejl som forårsager at dit batteri holder dårligt, herunder fejl på bundkort, logicboard eller andre komponenter som trækker for meget strøm. Dette er blot en meget stærkt indikator.

Hurtig og billig reparation

At skifte et batteri i en MacBook Pro eller MacBook Air er både en hurtig og billig reparation. Reparationen kan udføres ekspres, det vil sige at vi kan udføre det for dig på en times tid.

Vores priser er yderst konkurrencedygtige, du kan findes prisen på dit batteriskift i vores beregner til MacBook reparationspriser.