Man-Fre 9-17 (Lør 10-14*)

Min MacBook skærm flimrer – Hvad gør jeg?

En MacBook skærm som flimrer

Sidder du i den uheldige situation at din MacBook skærm er begyndt at flimre? Der er muligvis konstant flimmer, eller også kommer det periodisk. Uanset hvad betyder det, at der er et alvorligt problem som skal løses.

Det kræver stort set altid en hardware reparation og kan dermed ikke løses med et par magiske tryk på tastaturet. Læs med her og forstå baggrunden for fejlen, samt løsningsmulighederne.

Hvorfor flimrer en MacBook skærm?

I langt de fleste tilfælde skyldes skærm flimmer, en løs forbindelse i skærmkablerne eller i LCD displayet. Flere Mac computere er bygget med for korte skærmkabler, som dermed nemt overstrækkes og så skabes der en løs forbindelse. Dette er en meget hyppig årsag.  Derudover er skærmkablerne ofte blottede imellem casen og skærmen, her er der fri adgang for støv, krummer og andre små partikler til at punktere skærmkablerne. Punkterer skærmkablerne vil du enten opleve skærmflimmer, eller sort skærm. Husk derfor at få renset din MacBook jævnligt.  Skærmflimmer kan også skyldes at LCD skærmen har fået et slag. Hvis nogle af lagene i skærmen er knækket, vil det give et helt smadret billede og muligvis flimmer.

Så for at opsummere, skærmen flimrer som oftest pga:

  • For korte skærmkabler
  • Punkterede / knækkede skærmkabler
  • Fysisk skade på selve skærmen

I sjældne tilfælde kan skærmen også flimre pga en intern fejl i computeren. Det er yderst sjældent, men nogle gange kan det simpelthen være computeren, der leverer et flimrende skærmbillede. 

 

Sådan fikser du en flimrende skærm

Hvis din MacBook skærm flimrer nu, skal du opsøge professionel hjælp. Det kræver nemlig i 90% af tilfældene en ny skærm. At montere en ny skærm er ikke en let sag, i hvert fald ikke hvis det skal gøres ordentligt og leve op til de krav Apple stiller til sine produkter. En MacBook skærm reparation bør altid udføres af en erfaren tekniker. Det sikrer også at din skærm bliver farve-kablireret korrekt, så alt fungerer, som den gjorde fra ny. Det er dog ikke billigt at få skiftet sin MacBook skærm, du kan finde MacBook skærm priserne her.