Man-Fre 9-17 (Lør 10-14*)

PlayStation 5 lukker ned – Sådan løser du problemet

Viser en playstation 5 som skal repareres

Vi hører oftere og oftere at vores kunder har problemer med deres PlayStation 5. Det klassiske problem er at den crasher og lukker ned. Vi vil naturligvis meget gerne hjælpe med at afhjælpe disse problemer, men før du indleverer din PlayStation 5 til reparation, gennemgår vi her de typiske årsager og løsninger til problemet.

Støv blokerer kølesystemet

Et af de mest almindelige problemer, der kan forårsage, at din PlayStation 5 crasher og lukker ned, er støv, der blokerer kølesystemet. Dette kan ske over tid, da støv og snavs kan sætte sig fast i ventilationsåbningerne og forhindre luftstrømmen i at holde din PlayStation afkølet.

Hvis du oplever problemer med, at din PlayStation 5 lukker ned, kan det derfor være en god idé at rengøre kølesystemet. Du kan gøre dette ved forsigtigt at fjerne støv og snavs fra ventilationsåbningerne ved hjælp af en blød børste eller et trykluftsprøjte.

Det bedste er dog at skille den PlayStation ad og rense den totalt med trykluft, men dette bør du overlade til en professionel.

Sørg for at din PlayStation kan ventilere

Det er ikke altid støv som blokerer ventilationen. Nogle gange kan det være, at din PlayStation 5 er placeret i et område med utilstrækkelig luftadgang, hvilket kan føre til overophedning og at din PlayStation slukkes uden varsel. Sørg for at placere din PlayStation i et åbent område og ikke i en skuffe eller i et skab. Den skal tilmed ikke stå op af seng, dyner, tæpper eller lignende.

Skift kølepasta / liquid metal

Hvis din PlayStation bliver for varm kan det også skyldes det vi normalt kalder kølepasta. På PlayStation 5 er det dog i stedet for kølepasta “Liquid metal”. Dette element skaber kontakt mellem kølesystem processoren. Hvis dette element har mistet kontakten helt eller delvist kan det trænge til en udskiftning. Dette bør kun udføres af en professionel.

Nulstil systemet

Hvis ingen af ovenstående løsninger har hjulpet, kan det være nødvendigt at nulstille systemet på din PlayStation 5. Dette vil slette alle data og indstillinger, så sørg for at have en backup af dine vigtige filer, før du fortsætter.

For at nulstille systemet skal du følge disse trin:

1. Sluk din PlayStation 5 helt ved at trykke på power-knappen på forsiden i cirka 7 sekunder, indtil den bipper to gange.

2. Tænd din PlayStation igen ved at trykke på power-knappen igen.

3. Når den er tændt, skal du holde power-knappen nede i mindst 7 sekunder, indtil du hører to bip igen. Dette vil starte i fejlsikret tilstand.

4. Vælg “Nulstil fabriksindstillinger” fra menuen og følg instruktionerne på skærmen for at fuldføre nulstillingen.

Vær opmærksom på, at denne handling sletter alt på din PlayStation 5 og gendanner den til fabriksindstillingerne. Du vil miste alle dine spil, apps og indstillinger, så sørg for at have en backup, hvis det er mul