Man-Fre 9-17 (Lør 10-14*)

Bærbar PC batteri: Undgå disse fejl for at forlænge levetiden

Pas godt på bærbar PC batteri

At have en bærbar computer er en nødvendighed i dagens digitale verden, men det er vigtigt at huske på, at batteriet er en sårbar del i enhver bærbar pc. For at sikre, at batteriet holder længere og fungerer optimalt, er der nogle fejl, som man bør undgå. I denne artikel vil vi give dig nogle råd til, hvordan du kan forlænge levetiden af dit batteri og undgå de mest almindelige fejl.

 

Undgå at lade din computer fuldt op

En af de mest almindelige fejl, som mange mennesker begår, er at lade deres bærbare computer fuldt op. Selvom det kan være fristende at lade din computer oplade, indtil den når 100%, kan dette faktisk forkorte batteriets levetid. Det skyldes, at de fleste batterier i bærbare computere er lithium ion-batterier, og disse batterier har generelt ikke godt af at være ladt fuldt op eller totalt afladet.

Et lithium ion-batteri slides absolut mindst når det har en ladning på omkring 50%, men det er naturligvis fuldstændig umuligt at holde den på 50%. Derfor er de generelle anbefalinger til lithium batterier, at holde opladningen i mellem 20% og 80%. Ved at lade batteriet i disse intervaller, kan du minimere slitagen på batteriet.

Du kan dog med ro i sindet godt lade til 100% hvis du skal flyve eller på andre lange ture. Batteriet tager ikke skade af at blive ladet fuldt enkelte gange, det kun skade hvis det gøres regelmæssigt.

Lad aldrig batteriet løbe tør

Litiumion batterier er generelt meget pålidelige og i høj kvalitet, derfor er listen med anbefalinger heller ikke lang. Men hvis der er en ting du for alt i verden skal undgå, så er det at batteriet løber helt tør for strøm.

Når batteriet løber helt tør for strøm, slider det enormt meget på cellerne i batteriet og du vil opleve en markant nedsat batteritid, hvis det sker ofte.

Målet skal altid være at sætte din PC til opladning ved omkring 20%, det gør ikke noget hvis den går lidt under, men nå det for alt i verden før din PC løber helt tør.

Skift batteriet når det bliver slidt

Hvis skaden er sket og dit batteri er blevet slidt, så er der ingen vej tilbage, batteriet skal skiftes.

Det første du skal undersøge er om din PC stadig har garanti på. Hvis du fortsat har garanti kan du oftest få skiftet batteriet gratis.

Nogle Lenovo ThinkPad modeller og andre elite laptops har forlænget garanti på batterierne.

Er din PC udenfor garanti kan du imod betaling bestille et batteriskift.

Ved udskiftning af batteriet er det på nogle modeller muligt at opgradere til en anden batteri størrelse. Særligt Lenovo og Dell tilbyder disse opgraderingsmuligheder som ekstra- tilbehør.