Man-Fre 9-17 (Lør 10-14*)

Computere går mindre i stykker end tidligere

Computere som ikke kræver reparation så ofte

Det går langt længere tid i mellem at computere går i stykker end tidligere. Selvom der findes mange billigere og skrøbelige modeller på markedet, så findes der også computere af høj kvalitet som sjældent går i stykker. Både bærbare og stationære computere bliver i dag bygget med komponenter, som er mere holdbare end det vi så for få år siden.

Før i tiden var den primære årsag til at en computer gik i stykker varmeproblemer, eller en defekt harddisk. I dag fungerer en computer helt anderledes indvendigt og er derfor bedre bygget til ikke at gå i stykker. De primære årsager til at computere går i stykker i dag er:

  • Væskeskade
  • Fysisk skade ved tab eller slag
  • Kortslutninger

Varme dræber computere

Da man i sin tid opfandt den bærbare computere, betød det at man komprimerede en stor computer, til et meget lille format. Den største udfordring her var helt sikkert kølingen. Det stillede langt større krav til kølesystemet og man begyndte at producere svagere hardware det trak mindre strøm, som dermed udviklede mindre varme.

Vi har vel alle prøvet at sidde med en laptop på benene som vi måtte fjerne fordi den blev brændende varm. Lige så ubehageligt dette er for vores ben, lige så skadeligt kan varmen være for komponenterne i computeren.

I dag er der sket store fremskridt hvad dette angår og flere af de nyeste bærbare computere har slet ikke en blæser. De udvikler simpelthen så lidt varme at passiv køling er nok. Eftersom høj varme er skadeligt for computeren, betyder disse innovationer også at computere i dag går mindre i stykker.

Harddisken er blevet revolutioneret

En af de andre hyppige fejl på computere før i tiden var harddisken. Harddisken var simpelthen indtil for få år siden en mekanisk sliddel i computeren. Den blev mere og mere slidt, jo mere den blev brugt. En slidt harddisken kunne opleves ved at computeren blev langsommere og langsommere, til sidst stoppede harddisken helt med at fungere.

En anden ting som de gamle harddiske var meget udsatte for, var fysiske skader i form af slag eller tab.

I dag er harddiske blevet erstattet med solid-state-diske. Det er en helt anden teknologi uden mekaniske dele. Den bliver altså ikke på samme måde slidt med tiden og mister hastighed. De er tilmed langt mindre udsat for fysiske skader og holder generelt meget længe.

Dette en en stor årsag til at moderne computere, går langt mindre i stykker end tidligere.

Når computeren alligevel går i stykker

Når din computer alligevel går i stykker har du i dag meget bedre muligheder for at få den repareret hurtigt. Før i tiden var det ikke unormalt at det ville tage flere uger, at få udført en PC reparation. I dag er det anderledes, vi tilbyder blandt andet ekspres reparation af computer. I mange tilfælde kan vi reparere din computer på under 1 time, eller i hvert fald samme dag.

Så hvis skaden er sket, så tøv ikke med at kontakte os, eller komme forbi dit nærmeste PC værksted.