Man-Fre 9-17 (Lør 10-14*)

Kan man redde en PC med væske i?

Vand der bliver hældt ud over PC

Et af de opkald vi typisk får er:

Jeg har spildt væske i min PC, er der noget at gøre?

Vi kan i stort set alle tilfælde redde en PC eller Mac efter væskeskade, spørgsmålet er blot hvor omfattende skaderne er. Nogle gange er skaderne så omfattende at det ikke kan betale sig. I disse tilfælde kan vi som regel hjælpe med at redde indholdet fra din bærbare computer over på en ekstern harddisk.

Det kræver en professionel PC reparatør

Når en PC skal repareres efter vandskade er det en meget kompliceret reparation. Det er meget få værksteder som har specialiseret sig i dette, det kræver special viden og ekstremt dyrt udstyr.

Det er derfor heller ikke alle vores værksteder som tilbyder de her reparationer, vi har specialiseret os i disse reparationer på vores værksted i København ( Østerbro ). Det vil altså sige at alle vores komplicerede bundkort og væske reparationer foretages her.

Med eller uden sukker

Et af de indledende spørgsmål vi stiller er:

Hvilken væske er der spildt i computere?

– Hvis der er tale om cola, vin eller andre sodavand med sukker, kan det nemlig komplicere reparationen. Sukkeret klistrer sig nemt ind i kredsløb og mikrochips på bundkortet og gør det svært at rense.

Sæt ikke strøm til din PC

Et af de næste spørgsmål vi stiller er:

Har du forsøgt at sætte strøm til din PC, efter du spildt væske i den?

– Hvis dette er tilfældet kan du have lavet en alvorlig kortslutning i din PC. Den væske eller fugt som er inde i computeren skal nemlig altid fjernes, før computeren forsøges at tændes, eller risikere man at gøre skaden værre.

Det er ikke en billig reparation

Vi skal ikke lyve, væske reparationer er typisk ikke billige. Nogle gange kan du være heldig at væsken ikke har forårsaget skade, eller blot har ødelagt tastaturet. Men i langt i fleste tilfælde kræver det en bundkort reparation i en eller anden form.

Priserne ligger typisk mellem 1.000 og 3.000 kr. for de her reparationer, men din computer kan reddes, inklusiv alt indhold. Det er trods alt fantastisk 😊