Man-Fre 9-17 (Lør 10-14*)

Min PC larmer meget – Hvad skal jeg gøre?

Computeren er gået i stykker, den larmer meget.

Er du kommet ud for, at din PC larmer meget? Det kan være utroligt irriterende og forstyrrende, især hvis du bruger din PC til ting som kræver fuld opmærksomhed, såsom skole, gaming eller underholdning. Men lad os lade være med at male fanden på væggen. Der er faktisk flere ting, du kan gøre for at få din PC til at larme mindre. I denne artikel vil vi guide dig gennem nogle simple trin, der kan hjælpe med at reducere støjniveauet på din. Så læn dig tilbage, og lad os komme i gang med at optimere din PC og gøre den langt mindre støjende.

Rengøring af computeren

En af de mest almindelige årsager til en støjende PC er ophobning af støv inde i computeren. Støv kan samle sig på ventilatorerne og køleren, hvilket kan forårsage at varmen ikke kan afledes lige så godt. Det betyder at blæseren skal rotere hurtigere og dermed kommer der mere støj. Derfor er det en god idé at starte med at rense din computer for støv.

Det er særligt vigtigt at kigge efter hvor computeren trækker luft ind og skubber luft ud. Disse kanaler må simpelthen ikke være blokeret, da kølingen så slet ikke fungerer.

Skift af kølepasta

Hvis din PC larmer meget, kan det også skyldes at kølepastaen skal skiftes. Den kan være krakeleret, udtørret pga høj varme eller af andre årsager trænge til en udskiftningen. Kølepasta er et utroligt vigtigt element, da det er dette som skaber kontakten imellem din køler og dine komponenter, såsom processoren.

Hvis din kølepasta ikke skaber ordentlig kontakt, vil din køleevne være stærkt reduceret. Det kan skabe et hav af problemer, herunder forhøjet varme og støj. Men også forhøjet strømforbrug eller en langsommere computer.

Hold godt øje med det, for hvis der står på i længere tid, kan din computer brænde sammen og blive total defekt.

Udskiftning af blæser

I sjældne tilfælde kan den støjende PC skyldes en defekt blæser. Hvis blæseren slet ikke fungerer længere, er det nødvendigt at udskifte den med en ny. En defekt blæser kan resultere i overophedning af komponenterne i din PC, hvilket kan forårsage alvorlige skader. Hvis du er usikker på, om blæseren fungerer korrekt, anbefales det at få den tjekket af en professionel tekniker.

Alle vores PC værksteder i København & omegn tilbyder både at hjælpe med diagnose, rensning, udskiftning af kølepasta eller blæser.

Det kræver ingen tidsbestilling, du kommer blot når det passer dig. Vi glæder os til at hjælpe 😊