Man-Fre 9-17 (Lør 10-14*)

PC køling tips

At holde din computer kølig bør være en af dine første-prioriteter. Især bærbare computere er sårbare overfor overophedning, og kan tage skade af at blive for varme. At holde din computer kølig bør ikke nødvendigvis være dyrt eller kompliceret, der er flere billige måder at gøre dette på.

Hold den ren

Støv er din computers fjende nummer et. Det kommer ind i computeren sammen med hår og snavs og laver en hinde over din computers komponenter. Når først det begynder at samle sig i dine blæsere begynder de at køre langsommere indtil de til sidst risikerer at stoppe helt.
Eftersom at dine blæsere er nødvendige for din køling vil din computer hurtigt overhede og begynde at køre langsommere.
Når du skal rense din computer er det meget vigtigt at du ikke støvsuger indmaden i din computer. Støvsugeren skaber statisk elektricitet som risikerer at kortslutte komponenter. Vi anbefaler i stedet at du køber en trykluftsdåse og blæser computeren igennem med denne.

Sørg for at have luftgennemgang

Står din computer op mod et bord eller en væg? Er der noget der blokerer dine blæsere? Sørg for at din computer er i den bedste placering ved at sikre dig at der er massere af rum hvor den kan ånde.
Det meste af den varme luft vil flyve ud bag kabinettet, hvis det område er blokeret flyver det lige tilbage ind i din computer, dette kan få komponenterne til at overheate og nogle gange endda smelte.

Opgrader blæsere på din stationære computer

Mange computere kommer med blæsere af lav kvalitet, dette gælder især budget computere fra de store producenter. En god fan er vigtig for at undgå at din computer overopheder og også er så lydløst som muligt. En blæser er en billig investering og kræver ikke meget montering.
Både blæsere i siden af kabinettet, samt køleren på din CPU bør opgraderes for at sikre den bedste ydelse.

Køling af bærbar computer

Hvis du har en bærbar computer har du hermed ikke mulighed for at opgradere de monterede kølere. Du bør derfor anskaffe dig en køleplade som kan stå under din bærbare computer. Disse tilsluttes bare din USB port, og en stor blæser sørger herefter for at køle din computer.

Hvis du har brug for hjælp?

Hvis du har brug for hjælp er du velkommen til at kontakte os, eller besøge en af vores butikker. Vi kan hjælpe med at blæse din computer igennem, skifte eventuelle reservedele samt give råd til hvordan du holder din computer kølig. Se mere om de services vi tilbyder her.