Man-Fre 9-17 (Lør 10-14*)

Sådan beskytter du din iPhone imod tyveri

Den seneste opdatering til iOS ( 17.3 ) har introduceret en ny sikkerhedsfunktion ( Beskyttelse af stjålet enhed ), som stopper kriminelle i at overtage din telefon og din konto. Læs med her for at lære at aktivere den.

Hvad er “Stolen Device Protection”?

Når du aktiverer beskyttelse af stjålet enhed, sætter Apple ekstra begrænsninger på nogle indstillinger, når din iPhone ikke befinder sig på et sted som du ofte er, såsom dit hjem eller arbejde. Hvis nogen låser din telefon op og forsøger at ændre disse indstillinger eller nulstille telefonen, bliver de nødt til at bruge Face ID eller Touch ID. Så hvis en tyv har din telefon og luret din adgangskode, vil de ikke være i stand til at ændre indstillingerne, medmindre de også har dine biometriske oplysninger, altså dit ansigt eller dit fingeraftryk.

Disse ekstra tjek vil opstå, når nogen forsøger at få adgang til adgangskoder, du har gemt i iClouds nøglering, bruge betalingsmetoder gemt i Safari, fjerne Find min iPhone, nulstille din telefon, bruge din telefon i opsætningen af en ny Apple-enhed, eller bruge ApplePay.

Men ikke nok med det, denne funktion indeholder også en bekræftelsesperiode på 1 time for de mest følsomme oplysninger. Hvis du f.eks forsøger at nulstille telefonen fra et ikke-velkendt sted, vil telefonen bede dig om dine biometriske oplysninger ( Fingeraftryk eller ansigt ), herefter vil den gå i venteposition i en time og bede dig om at verificere endnu en gang.

Denne times forsinkelse gælder også for forsøg på at ændre dit Apple ID-password, logge ud af Apple ID eller opdatere sikkerhedsindstillinger for Apple ID-kontoen, såsom at fjerne en enhed. Forsinkelsen gælder tilmed også, hvis nogen forsøger at fjerne Face ID- eller Touch ID-brugere, ændre din iPhones adgangskode, nulstille dine indstillinger, deaktivere Find Min iPhone eller helt at slå beskyttelse af stjålne enheder fra.

Sådan aktiveres det

At aktivere Apple Stolen Device Protection er hurtigt og simpelt. Det er bare et flueben i telefonens indstillinger. Det er dog vigtigt at sørge for at telefonen er opdateret og kende den danske oversættelse, eller kan du ikke finde indstillingen.

  • Du skal sikre dig, at din iPhone er opdateret til iOS 17.3.
  • Åben herefter indstillinger
  • Find punktet: “Face ID & kode”
  • Find nu “Beskyttelse af stjålet enhed”
  • Aktiver indstillingen.