Man-Fre 9-17 (Lør 10-14*)

Red data fra defekt harddisk.

De fleste af os får nok gåsehud, ved tanken om at miste vigtige data. Når det sker, så håber vi i første omgang, at vores data er på disken, og det kun er et spørgsmål om at få tilgang til data.

Derved kaster mange sig ud på dybt vand og prøver hæmningsløst at finde nogle værktøjer, på nettet, der kan hjælpe dem på vej – andre skiller simpelthen disken ad og begiver sig du på en opgave, som kun er forundt en kirurg.

Dette handler om teknologi og små tolerancer og man bør holde hovedet koldt. Du ødelægger kun mere end du gavner uden en god plan, kompetencer og det rigtige værktøj.

Hvad er der sket?

Rigtig førstehjælp starter med en korrekt behandling af skaden. Fejlende filer og mapper er eksempler på fejl – data forringes over tid jævnfør med, at harddisken bruges. Pludselig strømudfald kan også forårsage fejl på filer, idet disse ikke bliver gemt korrekt.

Software til Word-filer eller billedfiler

Det er vores erfaring, at Word (.docx) filer og billedfiler som .jpg eller .png er dem der oftest opstår fejl på. Det er også den type filer, der er vigtigst for os som privatpersoner, det vil sige personlige breve, notater, testamenter, billeder og personlige film.

Hvis du skal genoprette fejlende filer og får fat i et genopretningsværktøj, der er designet til at stykke fragmenterede filer sammen, så vær tålmodig – det er hele disken der skal søges igennem og vigtigst af alt: Du skal ikke installere genopretningsværktøjet på din disk – for så risikere du at overskrive data der skal bruges til genopretningen.

Lav eventuelt et image af din disk, så du altid har de originale data intakte.

Lad os hjælpe dig

Er din harddisk defekt eller svær at læse, og indeholder harddisken meget vigtig data? I det tilfælde anbefaler vi altid at du søger professionel hjælp i stedet for selv at forsøge at redde din data.
Du kan nemt risikere at gøre slemt værre.
Vi har erfaring med at redde data fra defekte harddiske og derfor vil vi meget gerne lave en analyse af din harddisk.
Hvis det viser sig at vi ikke på eget værksted kan løse problemet, har vi mulighed for at sende din harddisk til vores norske samarbejdspartner ibas. Hos ibas kan du via PC Service Center få udført en gratis fejlsøgning af din harddisk. Du modtager herefter en rapport over hvilke filer du kan forvente at der kan genskabes.
Ibas er en af verdens største og mest anerkendt virksomheder når det kommer til genskabelse af data fra defekte harddiske.

Hvad skal du gøre

Oplever du alvorlige problemer med din harddisk vil vi råde dig til at gøre følgende:

1. Sluk computeren og undlad at tænde den før du har fået computeren undersøgt.

2. Besøg dit nærmeste PC Service Center.

3. Vi udfører en fejlsøgning og vender tilbage med en rapport over fejl, og en oversigt over hvad det koster at få fejlen udbedret.

4. Er det ikke muligt for os at genskabe din data, kan vi tilbyde ganske gratis at sende din harddisk til vores partner i Norge (ibas)
Ibas sender dig herefter en rapport over, hvor meget data du kan forvente at der kan genskabes og hvad det koster.

Læs mere om ibas her.

defekt harddisk