Man-Fre 9-17 (Lør 10-14*)

SSD harddisk, den bedste investering du kan gøre for din computer

Både normale harddiske og SSD harddiske udfører det samme job, de sørger for at starte dit system, opbevarer dine programmer, dokumenter, musik, billeder mm. Men begge typer harddiske har både fordele og ulemper. Spørgsmålet er, hvad er forskellen og hvorfor skal du vælge den ene over den anden?

 

SSD harddiske er hurtigere
En SSD harddisk kan have op til 100 gange bedre ydelse. Dette betyder at en computer med en SSD harddisk starter op langt hurtigere, overfører data hurtigere, kan tilgå data næsten øjeblikkeligt og giver generelt en langt hurtigere oplevelse end ved en normal harddisk.

For at vise hastigheds forskellen på en normal harddisk og en SSD harddisk har vi lavet en video der sammenligner opstarts tiderne på en Windows maskine. Computerne er ens og nyinstallerede.

 

SSD harddiske er mere solide

En normal mekanisk harddisk indeholder dele der bevæger sig hvilket gør dem yderst følsomme overfor stød. En SSD harddisk har ingen mekaniske dele, men er i stedet opbygget af flash moduler, lidt lige som dem der er i dit SD kort i dit kamera. Dette betyder at en SSD harddisk er langt mere solid og ikke går så nemt i stykker hvis du taber din computer eller lignende.
Data tab på grund af en tabt harddisk er et af de problemer vi hyppigst støder på i PC Service Center, skulle uheldet være ude kan data i mange tilfælde reddes ved hjælp af data recovery.

 

SSD harddiske larmer mindre

Fordi den mekaniske harddisk er opbygget af bevægelige dele vil selv den mest lydløse mekaniske harddisk støje en smule, generelt larmer en mekanisk harddisk mere jo hurtigere den er. SSD harddiske er derimod næsten lydløse da de er ikke mekaniske.

 

SSD harddiske bruger mindre strøm
En SSD harddisk bruger væsentligt mindre strøm end en normal mekanisk harddisk, blandt andet fordi der ikke er noget mekanisk der kører rundt inde i disken. Dette kan hjælpe til at forbedre batteri levetiden på en bærbar samt sørge for at computeren bliver mindre varm.

 

Mekaniske harddiske har mere kapacitet
En normal mekanisk harddisk fås med mere opbevaringsplads end de mest almindelige SSD harddiske. De fleste SSD harddiske vi sælger hos PC Service Center er på enten 120GB eller 240GB, sammenligner vi dette med de mest almindelige mekaniske harddiske vi sælger, er disse på 500GB eller endda 1000GB.

 

Hvilken type harddisk skal du vælge?
Mekaniske harddiske vinder på størrelse, SSD harddiske vinder på hastighed, holdbarhed og strømforbrug. Har du brug for at opbevare mange data bør du overveje om du skal skifte til en SSD. Enten skal du så overveje at have en ekstern harddisk med mere lager kapacitet ved siden din SSD, ellers skal du overveje at opbevare dine data på internettet via en cloud løsning.
Er du derimod bare normal bruger af din computer, vil en opgradering til en SSD harddisk højest sandsynligt være den bedste investering du kan gøre. En SSD harddisk vil forøge din computers hastighed markant og gøre din computer langt mere behagelig at arbejde med.

 

Hos PC Service Center sælger og monterer vi naturligvis SSD harddiske til lave priser. Priserne på en SSD harddisk opgradering ligger fra:
120GB – 1.300,-
240GB – 1.700,-

 

Vi kan også hjælpe med installation af system eller med at kopiere indholdet fra din gamle disk over på en ny SSD harddisk.