Man-Fre 9-17 (Lør 10-14*)

Tastatur virker ikke – Hvad gør jeg?

Tastatur virker ikke - Hvad gør man?

Har du oplevet problemer med dit tastatur på din computer? Reagerer tastaturet ikke? Der kan være mange grundet til at du står med et tastatur som ikke virker. Det kan være frustrerende, men frygt ej – vi er her for at hjælpe! I denne artikel vil vi guide dig gennem nogle af de mest almindelige årsager til, at dit tastatur ikke virker, så du kan få det tilbage i funktionel stand igen.

Først skal vi sikre os at der er styr på de helt basale ting. Vi tager dem i kronologisk rækkefølge, hvor den sidste mulighed vil være at bestille en reparation.

Er tastaturet tændt?

Hvis det er et trådløst tastatur til en stationær PC skal du sikre dig at tastaturet er tændt og at det ikke er løbet tør for strøm.

Har du tjekket om tastaturet er sat korrekt til?

Hvis dit tastatur stadig ikke virker, skal du kontrollere om kablerne er tilsluttet korrekt. Sørg for at alle kablerne er sat fast og at de er forbundet korrekt. Hvis der er et USB-stik på tastaturet, skal du sikre dig at det er forbundet til computerens USB-port. Hvis du har et trådløst tastatur, skal du sørge for at det er forbundet via Bluetooth.

Du kan evt prøve at skifte til en anden USB-port såfremt tastaturet er korrekt installeret, men ikke registreres.

Har du prøvet at genstarte computeren?

Hvis du stadig har problemer med dit tastatur, kan det være en god ide at genstarte din computer. Nogle gange skyldes det en softwarefejl, såsom en driver eller en opdatering, som kan rette sig selv, når du genstarter.

Fungerer tastaturet med andre computere?

Hvis tastaturet fungerer fint på andre computere, kan det være et tegn på at fejlen sandsynligvis er forbundet med den konkrete computer, og ikke tastaturet. Det kan være forårsaget af driveren eller nogle opdateringer som har ændret noget i systemet. I dette tilfælde kan du prøve at foretage en systemgendannelse, så computeren kommer tilbage til en tidligere version. Hvis dette ikke virker, kan du prøve at opdatere eller geninstallere dine drivere.

Virker tastaturet derimod heller ikke på andre computere, kan det tyde på at tastaturet er defekt og skal udskiftes.

Det kan sjældent betale sig at reparere et eksternt tastatur, det er simpelthen billigere at købe et nyt. På bærbare er det naturligvis billigere at udskifte enkelte taster eller det integrerede tastatur, frem for at købe en ny computer.

Tjek driveren

Husk at tjekke driveren for dit tastatur. Du kan finde det ved at åbne Enhedshåndtering, som du kan finde ved at skrive det i søgefeltet i Windows-startmenuen. Når du har åbnet Enhedshåndtering, skal du finde dit tastatur og se, om der er et udråbstegn eller et “!” ved siden af det. Det betyder at der kan være et driverproblem. Du skal deaktivere og aktivere driveren og se om det hjælper. Hvis det ikke gør det, kan du forsøge at opdatere driveren. Tjek også at det er den rigtige driver i forhold til dit system. Hvis det stadig ikke virker, kan du prøve at fjerne dine tastaturdrivere og genstarte systemet. Du fjerner driveren med at højreklikke ved udråbstegnet og herefter trykke på fjern. Du genstarter til sidst Microsoft Windows ved at trykke på Windows logoet, herefter power-ikonet og til sidst “Genstart”.

Hvis du ikke har løst det, kræver det formentlig reparation

Hvis du ikke har løst problemet med at dit tastatur ikke virker, kræver det formentlig en udskiftning. Eksterne tastaturer skal blot erstattes med et nyt, men har du en bærbar kan vi være behjælpelige.

Hos PC Service Center kan vi hjælpe dig med at udskifte tastaturet i din bærbare computer. Vi kan diagnosticere problemet og udskifte tastaturet for dig. Vi kan også hjælpe dig med at få det optimale ud af dit tastaturet ved at installere den nyeste software til tastaturet, så du får mest muligt ud af det. Vælg et professionelt værksted til at udskifte tastaturet, vælg PC Service Center.

Bærbar tastatur kan oftest repareres

Hvis du har et tastatur som driller på din bærbare computer, kan det ofte være billigere at reparere det, end at udskifte det. Hos PC Service Center kan vi hjælpe dig med at reparere dit tastatur, hvis du har et tastatur på din bærbare computer der er begyndt at drille. Vi kan udskifte enkelte knapper og kabler i tastaturet, så at det fungerer som det skal. En del af dette er at fjerne de skadede dele og udskifte dem med nye af samme type.

Det er ikke alle typer bærbare tastaturer som kan repareres, så det er vigtigt at du kontakter os med oplysninger om enheden, så vi kan finde ud af om det kan betale sig at få repareret dit tastatur før du indleverer det ind til os. Vi modtager henvendelser på telefon og email.

Kontakt os gerne hvis du har brug for hjælp til at vurdere om reparation af dit tastatur kan betale sig, eller hvis du vil have repareret dit tastatur. Vi er klar til at hjælpe dig med at finde de rigtige løsninger, så du får et funktionelt tastatur.