Man-Fre 9-17 (Lør 10-14*)

Windows 11 – Alt du skal vide om den nye version af Windows

Windows 11 alt info

Den 24. Juni annoncerede  Microsoft det nye styresystem hele 6 år efter den nuværende version af Windows udkom. Windows 11 kommer med en masse nye funktioner og opdateringer, herunder et simplificeret design som ser utroligt lækkert ud. Meningen er at det skal øge produktiviteten i og med at de indbyggede funktioner skal være lettere tilgængelig, samt gøre det lettere for udviklere at udvide funktionaliteten af systemet.

Herunder gennemgår vi detaljerne om Windows 11 systemet, de primære funktioner samt systemkravene for at kunne installere det på din PC.

Tidlig udgave af Windows 11

Den 28. Juli udkom en tidlig version af Windows 11 for gennemgang til de heldige medlemmer af Windows Insider Beta. Det har gjort det muligt for mange at gennemgå systemet og vurdere de nye funktioner. Vi har gået det igennem og deler herunder vores umiddelbare tanker. Installation af Windows 11 krævede at vi installerede en opdateringsfil, men for nyligt har Microsoft udgivet en ISO fil. Det betyder det er nu er muligt at installere Windows 11 som en ren installation.

 

Hvilke nye funktioner er der i  Windows 11?

På Windows 11 er der en ny centreret start knap. Den kan bruges til at vise seneste åbnede filer, uanset om du åbnede dem på din PC, iPhone, Android eller anden enhed.

Et ny gruppe af funktioner i Windows 11 er blandt andet Snap grupper, Snap layout og skriveborde. Det giver en fed måde at multitaske og være klar på hvad der skal vores. Ifølge Microsoft pressemeddelelse er det meningen at brugeren skal kunne tilpasse sin computer bedre. Skrivebords funktion indeholder blandt anden en funktion til at kunne skifte mellem flere skriveborde. Du kan altså både have et privat skrivebord, arbejdsskrivebord og et skrivebord til børnene.

På Windows 11 blive Teams chatten også integreret direkte ind i taskbaren. Det betyder at det bliver lettere at chatte når som helst via tekst, video eller stemme. Du kan også starte en præsentation direkte i taskbaren.

Til gamers er der også en en ny Direct X 12 Ultimate version som gøre det muligt at generere endnu bedre grafik i høj FPS på Windows 11.  Dine load tider vil også blive markant forbedret så spiludviklerne får integreret denne version af Direct X.

Store får en kæmpe opdatering med et nyt design og ifølge Microsoft er farten også sat i vejret. Microsoft planlægger at alle programmer fremover skal installeres via Store. De åbner også op for flere Apps i og med det vil blive muligt at installere Android apps på Windows 11.

Problemer med Windows 11?

Er det lykkedes dig at installere en af de tilgængelige Windows 11 versioner, men har du problemer? Vi har testet systemet godt af og har derfor allerede været ude for mange af de udfordringer du måtte støde på. Vi kan derfor hjælpe dig hurtigt videre.

Læs mere om vores computer reparationer.

Hjælp til installation af Windows 11

Vi kan også hjælpe dig med at installere Windows 11 på din PC. En Windows installation koster kun 500 kr og kan klares på kort tid i alle vores butikker. Find den nærmeste butik på listen her:

 

Hvad kræver det at køre Windows 11?

  • Processor: 1 gigahertz (GHz) eller hurtigere med minimum 2 core og 64 bit.
  • RAM: 4 GB
  • Plads: 64 GB
  • BIOS krav: UEFI, med mulighed for Secure Boot
  • Grafikkort: Kompatibel med DirectX 12 eller nyere
  • Display: Minimum 9″ og minimum 720p
  • Internet forbindelse: Der kræves internet forbindelse for at sætte Windows 11 op.

 

Hvornår udkommer Windows 11 officielt?

Windows 11 vil udkommer som en gratis opgradering til de Windows 10 pc’er som opfylder kravene og til ny computere i slutningen af 2021. For at se om din computer kan køre Windows 11, se venligst overstående systemkrav.

Læs mere om Windows 11 direkte hos Microsoft.