Man-Fre 9-17 (Lør 10-14*)

Macbook kan ikke besøge hjemmesider

Du har muligvis været ude for det, det sker nemlig for mange i øjeblikket. Du bliver mødt af en mur når du forsøger at besøge hjemmesider såsom BT.dk eller andre hjemmesider. Årsagen til dette kan være mange, men typisk er der et problem med internetforbindelsen eller et sikkerhedscertifikat. Nedenfor løber vi de mest almindelige årsager til at du ikke kan komme ind på hjemmesider fra din mac igennem.

 

Internetforbindelsen

Det er i mange tilfælde internetforbindelsen som driller. Selvom du måske både er logget på med andre computere i huset og/eller din mobiltelefon, kan der godt være gået noget galt i forbindelsen mellem routeren og den specifikke enhed.

For at bekræfte at du har internet forbindelse kan du forsøge at besøge denne webadresse:

neverssl.com

Er det muligt at besøge denne side har computeren internet forbindelse og du bør derfor kigge på om det kan være en certifikat fejl eller fejl i anti-virus som beskrevet nedenfor.

 

Udløbet SSL certifikat

En af de mest hyppige årsager til at en Mac fejler i at loade hjemmesider er i øjeblikket et udløbet certifikat. Certifikatet ligger i Mac OS systemet, benytter du dig af en ældre version af styresystemet er der en stor risiko for at det er udløbet og dermed årsagen til at du ikke kan besøge de fleste hjemmesider.

Du kan forsøge at besøge denne webadresse:

neverssl.com

Er det muligt fungerer din internetforbindelse, men dit SSL certifikat fejler. I dette tilfælde er der en nem løsning, du skal opdatere styresystemet til en nyere version. Nyere versioner af styresystemet kommer med et nyt certifikat som ikke er udløbet.

Desværre er det ikke muligt at opdatere alle Mac længere, der er nogle modeller som er gået ud af support fra Apples side. Der er ikke en nem løsning i disse tilfælde, men vi kan dog altid hjælpe i vores service centre med Mac reparationer. Mulige løsninger er:

  • Installering af Windows i stedet for Mac OS
  • Installering af Chrome OS i stedet for Mac OS
  • Manipulering af certifikat

 

Tid og dato er ikke sat korrekt

Det kan også sagtens være at tid og dato ikke er indstillet korrekt. I dette tilfælde vil certifikatet ikke være gyldigt og du får dermed ikke lov til at åbne hjemmesider. Prøv at tjekke dato og klokkeslæt øverst i højre hjørne på din Mac.