Man-Fre 9-17 (Lør 10-14*)

MacBook skærm er gået i sort – Hvad gør jeg?

Macbook Pro sort skærm guide

Hvis du er den heldige ejer af en MacBook, som pludseligt er gået i sort skærm, er du kommet det rette sted. Hvad gør man når skærmen pludseligt at gået i sort? Dette kan være en frustrerende oplevelse, men der er nogle grundlæggende skridt, som du kan følge for at løse problemet. I denne guide vil vi gennemgå de mest basale ting, som du kan gøre, hvis din MacBook skærm er gået i sort. Hvis intet af det foreslåede hjælper kan det være nødvendigt med en mac reparation.

Prøv følgende:

  • Tjek at strømkabler virker
  • Tjek for livstegn på computeren ( f.eks lys i tastatur )
  • Hvis der ikke er livstegn, udfør SMC reset
  • Hvis der er livstegn, tilslut en ekstern skærm
  • Hvis computeren virker fint på ekstern skærm, bestil skærmskift.

Tjek strømmen på din Mac lader

Det første skridt i at løse problemet med en sort MacBook skærm er at tjekke strømmen. Det er nemlig vigtigt at sikre at computeren faktisk er tændt, for at kunne fastslå om det er en fejl på selve enheden eller skærmen.

Hvis strømkablet virker fint på andre Macs, må man formode at det ikke er det som er årsagen til fejlen.

Tjek for livstegn på din MacBook

En god indikator for om det er skærmen eller din MacBook som ikke tænder, er ved at fastslå om din MacBook faktisk tænder. Alt efter hvilken model du har, er der forskellige metoder til at tjekke. En MacBook Pro fra før 2016 vil stort set altid sige en lyd ved opstart, dette vil helt klart indikere at der er liv i den. Nyere MacBooks kan du tjekke ved at forsøge at trykke på capslock – Kommer der lys i den er det også et tegn på at din Mac er startet op.

Hvis ingen af de overnævnte indikatorer er til stede, bør du formode at problemet er at enheden ikke starter op.

Hvis der ikke er livstegn – Prøv følgende:

Hvis der ikke er livstegn i din Mac kan du forsøge at udføre et SMC reset. Dette er kun relevant hvis din Mac er med Intel Chip og altså ikke Apple M1 / M2 silicon.

Hvis du har en Mac med Apple chip kan du blot forsøge at tage strømmen fra i 30 sekunder og prøve igen.

Ellers prøv følgende:

  • Tilslut opladeren til din MacBook
  • Fjern alt andet tilbehør
  • Hold Ctrl + option + shift + tænd knappen inde samtidig i 10 sekunder
  • Slip knapperne og tryk på tændknappen

Hvis der ikke kommer livstegn i din Mac efter dette, må man formode at der er noget galt med enheden og du bør komme forbi et af vores værksteder, til en Mac reparation.

Hvis der er livstegn

Hvis din MacBook viser livstegn, men skærmen stadig er sort, kan det være en indikation på, at der er et problem med selve skærmen. For at bekræfte dette kan du tilslutte en ekstern skærm til din MacBook og se om den fungerer som den skal.

Hvis computeren virker fint på den eksterne skærm, kan man formode at problemet ligger i selve skærmen på din MacBook. I dette tilfælde anbefaler vi at bestille en skærmskift reparation hos os.

Vi tilbyder at udskifte skærmen hurtigt, gerne på under 1 time.